Чревно здраве и природна медицина

През последното десетилетие важни научни открития за микроорганизмите в човека, показаха тяхното значение за здравето. Тяхната роля в профилактика на редица значими съвременни заболявания като алергии, автоимунни болести, диабет, рак, депресия, психични болести, храносмилателни нарушения, хормонален дисбаланс, кожни проблеми. В лекцията ще научите как с природна медицина да поддържате добро чревно здраве!

Състоянието пропускливи черва или leaky gut синдром засяга до 80% от хората и е в основата на нарушената имунна функция, която има връзка с алергиите, автоимунните заболявания като Тиреоидит на Хашимото, ревматоиден артрит, възпаленията в организма и свръх-растежа на патогенни бактерии и гъбички.

Това има отношение и към хранителните непоносимости, които също са все по-често срещани и засягат голям процент от хората. Най-често такива са непоносимостта към глутен, млечни продукти, плодове и фруктоза, хистамин, яйца и др.

Целта на лекцията е:

 • Да ви даде важни знания за чревните бактерии и тяхното влияние върху организма.
 • Да ви помогне да поддържате здрав чревен микробиом и да държите настрани патогените.
 • Да профилактирате и подобрите здравето си.
 • Да намалите възпалението в организма.
 • Да подобрите хормоналния баланс и здравината на чревната лигавица.

Какво ще научите:

 • Съвременни познания за чревния микробиом и влиянието му върху здравето, храносмилателната, имунната, нервната и ендокринната система
 • Пробиотици и пребиотици – какво представляват и как да ги използваме в ежедневието
 • Начин на хранене, който подкрепя чревния микробиом
 • Начин на живот и оптимално лечение за здрав чревен микробиом
 • Лечебни билки, хранителни добавки, витамини и минерали за чревната екосистема

Водещ: Мира Делчева, холистичен здравен консултант, маг. фармацевт, класически хомеопат, натуропат, Бахов консултант. Мисията на Мира е да помага на семействата да са по-здрави, енергични, спокойни, така че да развият пълния си потенциал. В консултирането си използва различни природни методи за подобряване на здравето, качеството на живот, емоционалното състояние и преодоляване на стреса, препоръки за подобряване на храненето и начина на живот.

Такса за участие: 25лв

Провеждане: видео курс с презентация, който може да гледате удобно вкъщи на своя компютър. След регистрация и заплащане на таксата, ще получите линк за видео курса. Ще имате възможност да зададете въпросите си по имейл.

Записване за курса


Запознат съм и се съгласявам собщите условия и с политиката за защита на личните данни.


Аз съм Мира Делчевахолистичен фармацевт, специалист по класическа хомеопатия, натуропатия, детско хранене, чревно здраве и обучител по емоционално здраве. Моята мисия е да подкрепям семействата в грижата за здравето и качеството на живот, така че да развият пълния си потенциал. Вярвам, че здравето е комбинация от начин на живот, хранене, движение, профилактика на стреса и използвам природни, щадящи методи за грижа. Мога да съм ти полезна с информативни статии, обучения, програми и индивидуални консултации!

Безплатни онлайн книги! Повече за мен!Може би ще ти е интересно?

5 коментара за “Чревно здраве и природна медицина

 1. Здравейте, Мира!
  Моля да ме информирате дали предвиждате такъв курс през 2018 г.
  Благодаря ви предварително!

  1. Здравейте, Николина! Засега не съм планирала, но е възможно да го проведа отново. Ако сте се абонирала за нюзлетъра, ще получите по имейла покана за предстоящи събития. В Училище за здраве, което предстои на 10-11 февруари, също има модул за чревно здраве. Ако искате може да се включите там – https://miradelcheva.com/uchilishhe-za-zdrave/. 🙂

  1. Здравейте, отговорих ви на имейла. Това е видео курс на запис, за който може да се регистрирате и да гледате удобно от вкъщи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *