Детско холистично здраве

Курс за родители – октомври 2017

 

Естественото отглеждане на децата включва и отношение към здравето, което е максимално близо до природата, използването на безвредни, нежни, природни методи за профилактика и лечение, които съхраняват здравето и подкрепят лечителните способности на тялото.

Живеем във време, в което сме затрупани от информация как да се грижим за здравето си и това на децата. Често получаваме противоречиви съвети и мнения от специалисти. Залисани в това дали са нахранени и облечени децата, понякога забравяме че най-важното за да е здраво едно дете е неговия емоционален и психически комфорт.

Курсът представя холистичен – цялостен подход върху здравето, който включва съвременни разбирания за здравето и заболяванията, чревното здраве и чревния микробиом, връзки между емоциите, ума и тялото, здравословно хранене и поддържане на здравето с природни средства. Дава инструменти за повече яснота, осъзнатост и спокойствие по време на острите състояния и периоди на емоционални предизвикателства и промени.

Програма

21.10 – Как да запазим децата здрави? Чревен микробиом и влияние на чревните бактерии върху здравата имунна и нервна система. Пробиотици и пребиотици. Алергии и холистичен подход.

21.10  – Здравословно хранене за майката и малкото дете и значение за здравето – основни моменти при кърменето, захранването и храненето на малкото дете.

22.10 – Емоционално здраве – ролята на емоционалната интелигентност като път към емоционално и психично здраве. Как да отглеждаме емоционално грамотни деца? Как да се справяме със собствените си емоции като родители?

22.10 – Природните методи на помощ при остри състояния, спешна помощ и на път. Как да се справим с помощта на хомеопатия, шуслерови соли и бахови есенции?

Време на провеждане: 21-22 октомври от 10.00 до 14.30ч.

Място: Център Естествени идеи, ул. „Московска“ 27Б, ет.2

Водещ: Мирослава Делчева, холистичен здравен консултант, магистър-фармацевт, класически хомеопат, Бахов консултант, част от екипа на Асоциацията на лекарите хомеопати в България. Мисията на Мира е да помага на семействата да имат по-добро здраве и качество на живот с помощта на природни, естествени, безвредни методи, да са по-щастливи, спокойни и уверени, така че да развият пълния си потенциал.

Цена на курса за ранна регистрация до 28 септември: 90лв

Цена за 1 посещение на място: 30лв

Отзиви от участници:

„Запознах се с Мира на курса й за родители Холистичен подход към здравето, който тя провежда в център Естествени Идеи. По това време имах нужда да чуя повече за методите за справяне с болестите при мъниците. Курсът напълно оправда очакванията ми и ме научи нещо много ценно – как да прилагам това, което всички уж знаем, но трудно спазваме, а именно: превенцията е най-доброто лекарство. 

Мира ми направи впечатление с това, че е много умерена и винаги набляга на това колко е важно лечението и подхода към дадено предизвикателство да бъдат съвкупност от най-доброто в точно определения случай. Към всичките ми въпроси към нея Мира подхождаше с внимание и никога не даваше готови отговори – винаги заедно търсехме решения. Освен многото идеи и практики, представени в курса, между които и любимата ми, чута от Мира – Домашна хомеопатична аптечка, получих и насоки за бъдещи търсения на тема емоционално здраве – нещо, за което Мира има и знанията и практиката да говори много и изчерпателно.“ Теди

„Запознах се с Мира в момент, когато наистина имах  нужда от нея, не само покрай децата ми, но и за самата мен – изключително позитивен човек, отличен професионалист в работата си, готова да реагира на момента със съвет и подкрепа. Като майка на три деца в различна възраст смея да твърдя, че в лицето на Мира срещнах не само професионалист в здравето, но и Човек който може да изслушва и да вземе най-правилното решение за подкрепа за конкретния проблем. Подхожда с разбиране и отговорност, което за мен е от изключителна важност при децата.

След посещението ми на курса „Холистично здраве на децата“, воден от нея, натрупах опит в прилагането на хомеопатията и за чревното здраве като основополагащ метод за един по-здрав и с висок имунитет организъм. Получих съвети за първи стъпки при разболяване, кои са хомеопатичните лекарства за спешна помощ  и как се прилагат. Безценно за мен беше, че ми помогна да осъзная ползата и силата на хомеопатията, както и да разбера, че от моето спокойствие зависи спокойствието и на децата ни.Благодарение на Мира, днес свободно и уверено прилагам лечение с Шуслерови соли и Бахови есенции не само при всяко едно от децата си, но и за себе си и съпруга ми. Благодаря ти, Мира!“ Диана

Записване за курсаВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *