Детско холистично здраве

Онлайн курс за бъдещи и настоящи родители

Естественото отглеждане на децата включва и отношение към здравето, което е максимално близо до природата. Курсът Детско холистично здраве цели използването на безвредни, нежни, природни методи за профилактика и лечение, които съхраняват здравето и подкрепят лечителните способности на тялото.

Живеем във време, в което сме затрупани от информация как да се грижим за здравето си и това на децата. Често получаваме противоречиви съвети и мнения от специалисти. Залисани в това дали са нахранени и облечени децата, понякога забравяме че най-важното за да е здраво едно дете, е неговия емоционален и психически комфорт.

Курсът представя холистичен – цялостен подход върху здравето, който включва съвременни разбирания за здравето и заболяванията. И още новости за чревното здраве и чревния микробиом, връзки между емоциите, ума и тялото. Здравословно хранене и поддържане на здравето с природни средства.

Дава инструменти за повече яснота, осъзнатост и спокойствие по време на острите състояния и периоди на емоционални предизвикателства и промени.

Програма

 • Как да запазим децата здрави? Чревен микробиом и влияние на чревните бактерии върху здравата имунна и нервна система. Пробиотици и пребиотици. Алергии и холистичен подход.
 • Здравословно хранене за майката и малкото дете и значение за здравето – основни моменти при кърменето, захранването и храненето на малкото дете.
 • Емоционално здраве – ролята на емоционалната интелигентност като път към емоционално и психично здраве. Как да отглеждаме емоционално грамотни деца? Как да се справяме със собствените си емоции като родители?
 • Природните методи на помощ при остри състояния, спешна помощ и на път. Как да се справим с помощта на хомеопатия, шуслерови соли и бахови есенции?

Този курс се роди от желанието ми да подкрепя родителите в предизвикателната задача да отгледат здрави, спокойни и балансирани деца. В онлайн формат заради това, че често с малко дете е трудно да се планира времето и да се посещават събития. По този начин могат да се възползват и родители извън София и страната.

Съвременните технологии позволяват да направим преживяването съпоставимо със срещите на живо, докато спестим време и усилия и се включим от вкъщи.

Условия и провеждане:

 • Над 4.30 часа видео на запис за 4те модула с презентация, които може да гледате в удобно време
 • Консултация с възможност за задаване на въпроси по имейл и в затворена група във Фейсбук
 • Електронна книга за здравословно хранене на децата до 3г. със съвети и рецепти
 • Примерно дневно меню по възрасти до 3г.
 • Цена на курса с предплащане: 120лв

Водещ:

Мирослава Делчева, магистър-фармацевт, класически хомеопат, Бахов консултант, част от екипа на Асоциацията на лекарите хомеопати в България. Мисията на Мира е да помага на семействата да имат по-добро здраве и качество на живот с помощта на природни, естествени, безвредни методи, да са по-щастливи, спокойни и уверени, така че да развият пълния си потенциал.

Отзиви от участници:

Теди

“Запознах се с Мира на курса й за родители “Детско холистично здраве”, който тя проведе в център Естествени Идеи. По това време имах нужда да чуя повече за методите за справяне с болестите при мъниците. Курсът напълно оправда очакванията ми и ме научи нещо много ценно. Как да прилагам това, което всички уж знаем, но трудно спазваме, а именно: превенцията е най-доброто лекарство. 

Мира ми направи впечатление с това, че е много умерена и винаги набляга на това колко е важно лечението и подхода към дадено предизвикателство да бъдат съвкупност от най-доброто в точно определения случай. Към всичките ми въпроси към нея Мира подхождаше с внимание и никога не даваше готови отговори – винаги заедно търсехме решения.

Освен многото идеи и практики, представени в курса, между които и любимата ми, чута от Мира – Домашна хомеопатична аптечка, получих и насоки за бъдещи търсения на тема емоционално здраве. Нещо, за което Мира има и знанията и практиката да говори много и изчерпателно.”

Диана

“Запознах се с Мира в момент, когато наистина имах нужда от нея, не само покрай децата ми, но и за самата мен. Изключително позитивен човек, отличен професионалист в работата си, готова да реагира на момента със съвет и подкрепа. Като майка на три деца в различна възраст смея да твърдя, че в лицето на Мира срещнах не само професионалист в здравето, но и Човек който може да изслушва и да вземе най-правилното решение за подкрепа за конкретния проблем. Подхожда с разбиране и отговорност, което за мен е от изключителна важност при децата.

След посещението ми на курса „Детско холистично здраве“, воден от нея, натрупах опит в прилагането на хомеопатията. Научих и за чревното здраве като основополагащ метод за един по-здрав и с висок имунитет организъм. Получих съвети за първи стъпки при разболяване, кои са хомеопатичните лекарства за спешна помощ  и как се прилагат.

Безценно за мен беше, че ми помогна да осъзная ползата и силата на хомеопатията. Както и да разбера, че от моето спокойствие зависи спокойствието и на децата ни. Благодарение на Мира, днес свободно и уверено прилагам лечение с Шуслерови соли и Бахови есенции не само при всяко едно от децата си, но и за себе си и съпруга ми. Благодаря ти, Мира!”

Веселина 

“Искам да изкажа голяма благодарност към Мира Делчева, за това което прави. Нейният курс и книги много ми помогнаха да подредя правилно многото информация, която има в интернет относно здравословното хранене на малките деца. Бързо отговори на въпросите ми, които изникнаха, след като изгледах видеата. Благодаря й от сърце! :)”

   

  Запиши се за курса още сега!


  Желая да се абонирам за получаване на полезни статии и покани за събития два пъти месечно.

  Запознат съм и се съгласявам собщите условия и с политиката за защита на личните данни на настоящия уебсайт.

  2 коментара

  Връзки и споменавания

  1. […] Повече по темата здравословно и балансирано хранене на децата до 3г. и отглеждане на здрави деца с природна медицина може да научите от Видео програмата Детско холистично здраве! […]

  2. […] лечение при деца може да получите по време на Детско холистично здраве – онлайн курс за бъдещи и н… през април […]

  Остави коментар

  Искаш ли да се включиш в дискусията?
  Сподели още сега!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *