Холистичен подход към здравето на детето

Онлайн курс за родители с малки деца

Всеки родител иска най-доброто за децата си, да растат здрави и щастливи. Все повече родители се обръщат към природните и алтернативни средства за профилактика и лечение, вместо към тежката артилерия – антибиотици и други силни лекарства. Важно е правим осъзнати избори за здравето на семейството си, заедно с лекарите и да използваме антибиотик само когато е необходимо, тъй като все повече бактериите стават резистентни и антибиотиците не действат.

Най-доброто средство е профилактиката, а профилактиката е правилно и здравословно хранене, емоционално здраве и близост и лечение със щадящи методи.

Много хора ме питаха как могат да получат повече информация за курса за родители който правя, т.к. не са в София. Затова подготвих текстове и презентации от курса по основните теми.

Какво включва програмата:

  • Как да запазим децата здрави? Чревен микробиом и влияние на чревните бактерии върху здравата имунна и нервна система. Пробиотици и пребиотици. Алергии и холистичен подход.
  • Здравословно хранене за мама и бебе – основни акценти в храненето на майката и бебето, важността на кърменето. Захранване – видове и примерна схема на захранване. Какво да избягваме – храни-алергени, нездравословни храни. Хранене във възрастта 1-3г.
  • Емоционална грамотност – важността на емоциите за развитието на детето, видове емоции и потребности, какво е емпатия и как да общуваме емпатично, кои са съставките на емоционалната интелигентност, повече за метода на общуване -ненасилствена комуникация, принципи на общуване родител-дете, зачитане на потребностите.
  • Самопомощ с хомеопатия, шуслерови соли, Бахови есенции при спешни ситуации, настинки и др. Най-важните шуслерови соли и хомеопатични средства за домашната аптечка. Кога и как се използват при остри ситуации, травми и др.

Какво ще получиш: презентация и текст, описващ слайдовете по четирите главни теми, препоръчан списък с литература и консултация по имейла по въпроси, свързани с тематиката на курса.

Цена на курса: 90лв.

 

Записване за онлайн курсаВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *