Индивидуални консултации

Консултацията протича като интервю-разговор, който включва информация за история на заболяванията, физически оплаквания, лична история и влияние на стреса върху адаптивността на организма, фамилна анамнеза, наличие на емоционални конфликти, начин на живот – хранене, активност, сън, влияния на околната среда и др.

Консултацията приключва с индивидуални насоки за промяна в начина на живот ако има нужда, промяна на хранене, спорт, реагиране на обстоятелствата, хомеопатична подкрепа и други подкрепящи средства като хранителни добавки, шуслерови соли, Бахови есенции и препоръки за други подкрепящи терапии, според индивидуалните потребности.

За кого е подходяща: за семейства, възрастни и деца, които искат да се поддържат в добро здраве с природни средства, за функционални нарушения, начални стадии на заболявания, неусложнени хронични проблеми, психосоматични проблеми и емоционален стрес, емоционални конфликти и проблемни взаимоотношения, липса на енергия и мотивация, преумора, burn-out.

Не е подходяща за: усложнени хронични патологии, нелечими дегенеративни заболявания, за хора които приемат много и силно токсични медикаменти.

Как ще се почувстваш?

  • Ще имаш повече енергия.
  • Ще си по-малко тревожен и страховете ти ще намалеят.
  • Ще си по-уверен в себе си и в способностите на тялото ти.
  • Ще усетиш облекчение на физически и емоционални оплаквания.
  • Ще си по-работоспособен.
  • Ще изразяваш повече потиснатите си чувства.
  • Ще си по-малко раздразнителен, гневен и тъжен.

За децата: подкрепяне на имунната система и справяне с настинките с природни средства. Подобряване храненето и стомашно-чревната система, при редица стомашно-чревни оплаквания. Подобряване чревната микрофлора с подходящо хранене, пробиотици и пребиотици. Намаляване възпалението в организма. Подобряване състоянието при алергии. Повлияване емоционалното състояние на детето при редица предизвикателства като отбиване, тръгване на градина, растеж на зъбите, проблеми с ученето, гризане на ноктите, нощно напикаване и др.

За възрастните: подобряване на хормоналния баланс с природни средства; с подходящи хранителни добавки, хранене и терапии намаляване на възпалението в организма и бактериалния свръхрастеж; овладяване на хранителните непоносимости и алергии; подкрепа от природата при кистозни образувания, депресивни настроения, тревожност и паника. Подобряване емоционалното състояние, намаляване на стреса и повишаване работоспособността и енергията. Подобряване на чревната микрофлора и стомашно-чревните оплаквания.

Видове консултации:

Балансирано хранене – включва насоки за здравословно и балансирано хранене. Оптимизиране на приема на макро и микронутриенти. Хранене според дневните и сезонни биоритми на организма и природата. Здравословно захранване за децата и профилактика на алергии.

Хомеопатична консултация – дава насоки и съвети за хомеопатична подкрепа при остри и хронични състояния, за правилно прилагане на терапията, правилно съхранение и очаквани реакции. (При хронични заболявания да се следи състоянието от лекар).

Консултация по метода на д-р Бах – препоръка за Бахови есенции за подобряване на емоционалното и енергийното състояние както за деца, така и за възрастни.

Натуропатия  – използване на билки, подправки, шуслерови соли, витамини и минерали и препоръка за други алтернативни методи за профилактика и добро здраве.

Цени – едночасова първоначална консултация 80лв, проследяване до 30 минути – 40лв, проследяване до 40-60 минути – 50лв.

* Консултациите не отменят нуждата от медицински изследвания, следене на състоянието от лекар и приема на медикаменти. Целта им е подобряване на състоянието и качеството на живот, както и превенция, без да се ангажират с гаранция за трайно излекуване и не се носи отговорност при своеволно спиране на медикаментите от пациентите и странични, нежелани ефекти от това.


Аз съм Мира Делчевахолистичен фармацевт, специалист по класическа хомеопатия, натуропатия, детско хранене, чревно здраве и обучител по емоционално здраве. Моята мисия е да подкрепям семействата в грижата за здравето и качеството на живот, така че да развият пълния си потенциал. Вярвам, че здравето е комбинация от начин на живот, хранене, движение, профилактика на стреса и използвам природни, щадящи методи за грижа. Мога да съм ти полезна с информативни статии, обучения, програми и индивидуални консултации!

Безплатни онлайн книги! Повече за мен!Може би ще ти е интересно?