Intestinal Mucosa Repair & Recover

Intestinal Mucosa Repair & Recover


Цена: 36,10 лв. *
38,00 лв.

* Цена с отстъпка при онлайн поръчка от www.miradelcheva.com


 

Какво прадставлява Intestinal Mucosa Repair & Recover?

Intestinal Mucosa Repair & Recover е прецизно подбрана комбинация от съставки, подпомагащи възстановяването на нормалното състояние на чревната лигавица, която може да бъде променена вследствие на различни състояния, нарушаващи оптималната ѝ цялост и пропускливост.  Такова  широко разпространено състояние е синдромът на пропускливите черва.

Синдромът на пропускливите черва е състояние, при което се увеличава пропускливостта на чревната лигавица към големи хранителни молекули (макромолекули), антигени (имунни комплекси от различни патогени) и токсини, които могат да доведат до възпалителни и дегенеративни процеси, засягащи:

  • чревната лигавица (изразяващи се със диария, хранителна непоносимост, констипация, ентероколитни симптоми, синдром на дразнимото черво),
  • опорно-двигателния апарат (ревматоиден артрит, фибромиалгия, скованост и болезненост на ставите),
  • кръвоносните съдове,
  • кожата (акне, розацеа, псориазис, атопичен дерматит, псориазис),
  • мозъка (депресия, потиснатост, синдром на дефицит на вниманието),
  • щитовидната жлеза (Хашимото, хипотиреоидизъм, гуша),
  • УНГ мукозата (синузит, чести настинки и носна конгестия),
  • надбъбречните жлези (надбъбречна умора) и ред други.

 Повишената пропускливост на червата може да бъде следствие от редица фактори, които нарушават баланса в чревната микрофлора и водят до доминиране на дрожди (кандида), бактерии (напр. хеликобактер, свръхрастеж на бактерии в тънките черва) или паразити. Причина може да бъдат и редица агресивни храни, като глутен, мляко, соя, повишена консумация на захар, неправилно и нередовно хранене, редица дразнещи съставки в храната (консерванти, овкусители, химикали). ,  Пропускливостта може да бъде породена от външни влияния от токсини, стрес и медикаментозно лечение (противовъзпалителни средства, антибиотици, стероиди).

Терапията с антибиотици е една от основните причини за нарушаване на баланса на чревната микрофлора, което води до силни автоимунни реакции и развитие на потенциално патогенни бактерии. Вследствие на това настъпват възпалителни процеси в чревната лигавица и се нарушава нейната пропускливост.

В състава на продукта Intestinal Mucosa Repair & Recover присъстват L-глутамин, желатин, колаген тип II и омега-3 с най-високо качество. Тези компоненти подпомагат възстановяването на чревната мукоза при възпалителни и дегенеративни процеси и възвръщат нейната нормална цялост и пропускливост. В същото време те подпомагат цялостното оптимално функциониране на храносмилателната система.

 В допълнение към тези компоненти, в състава на Intestinal Mucosa Repair & Recover присъстват инулин (пребиотик), както и висококачествения пробиотичен комплекс Herbamedica Probiotics Blend® 10 щама. Те подпомагат повторното колонизиране на лигавицата на червата с полезни микроорганизми, което допринася за установяването на оптимален здравословен баланс на чревната микрофлора.

Онлайн поръчка


За да се възползваш от отстъпката от 5%, въведи промо код MIRA5 директно в сайта на доставчика. Направи го още сега от бутона по-долу:


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *