Шуслеровата минерална терапия и ползи за здравето

Шуслеровата минерална терапия води началото си от д-р Вилхелм Шуслер, който още преди наличието на микроскоп и прецизни техники за анализ, открива най-важните минерали за тъканите. Той създава терапия с 12 минерални соли, всяка от които е подходяща за определени структури в организма и заболявания.

По-късно терапията е разширена и днес включва 33 минерални съединения. Те могат да се използват както вътрешно като прием на минерални таблетки, така и външно под формата на лапа, компрес, като унгвент, крем или крем-гел, капки и др.

Защо е важно снабдяването с минерали чрез Шуслеровата минерална терапия?

Терапията има съществено значение, тъй като с обедняването на почвите на минерали, растенията имат липси, съответно хранейки се с тях, в човешкия организъм липсват ценни минерали. Непълноценното хранене, замърсяването с токсини от околната среда, електро-магнитните влияния, бедните почви, стреса, водят до изчерване на минералите в организма.

Както и до натрупване на шлаки и отпадни вещества, токсини, тежки метали и свободни радикали. Нарушава се и минералния баланс вътреклетъчно и в междуклетъчното пространство. Ако се снабдяваме с минерали с помощта на груби, материални дози се запълва липсата в междуклетъчното пространство, но не и вътре в клетката. Излишъка на минерали извън клетката, води до още по-голям дисбаланс и недостиг вътреклетъчно.

Как се приготвят Шуслеровите минерални соли и как действат?

Шуслеровите минерали са приготвени по хомеопатичен начин, в силно разредена форма, така че да възстановят баланса и микронедостига вътре в клетката. Те позволяват да се запълнят дефицитите в клетката, да се балансира съотношението на минералите вътре – и извънклетъчно и да се усвояват по-добре минералите от храната или добавките.

Освен това минералните соли са свързани и с определени качества и структури на характера. Тъй като нашето поведение и реакции към живота и преживяванията, също водят до дисбаланси и изчерпване на минерални вещества.

Шуслеровата минерална терапия и ползи за здравето

Шуслеровата минерална терапия има много ползи за здравето като цяло. За децата при настинки, грип, за подсилване на имунната система, за растежни проблеми, оплаквания с костите, зъбите, колики и др.

При възрастните може да облекчи състоянието и да се добави към всяка една терапия, да допълни хомеопатичното лечение, заедно с едно балансирано и пълноценно хранене. Може да се приложи при възпаления, безсъние, преумора, болкови синдроми, грип, за подхранване и проблеми с кожата и косата.

При колики, спазми, проблеми със зъбите, костите, сухожилията, хрущялите, съединителната тъкан. За алкализиране и алкално-киселинно равновесие. За детоксикация на натрупаните киселини, отпадни вещества, тежки метали. При храносмилателни оплаквания, хормонални нарушения и много други.

Точното приложение, подходящи минерални соли и дозировка, може да се подбере от квалицифиран терапевт по Шуслерова минерална терапия. За конкретни оплаквания и нужда от съвет, може да ми пишете на mira@miradelcheva.com.

0 коментара

Остави коментар

Искаш ли да се включиш в дискусията?
Сподели още сега!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *