Академия за природна медицина

Академия за природна медицина е онлайн курс, който обхваща разнообразни здравни теми и цели да ти даде много практическа и достъпно поднесена информация.

Целта на академията е да повиши здравната ти култура, да ти даде много инструменти както за профилактика, така и за лечение при възникнали оплаквания.

Темите, които разглеждам включват голяма част от моя дългогодишен опит като здравен консултант на много семейства, деца и жени с разнообразни оплаквания.

Академия за природна медицина ще ти е полезна както при баналните вирусни заболявания, така и за подобряване на имунитета и справяне в различни спешни ситуации на път и почивка.

Ще имаш отлични познания как да се храниш балансирано, как да изградиш дневния си режим, така че храносмилането, хормоналния синтез и детоксикацията да са оптимални.

Ще ти даде знания как да правиш детоксикация на натрупаните токсини в домашни условия, редовно и безопасно. Как да подобриш алкално-киселинното равновение и да изхвърлиш киселинните натрупвания.

Ще научиш за важността на бактериалните общества и микробиома и как да имаш здравословен такъв. Както и какъв начин на хранене благоприятства здравия микробиом.

Ще ти даде дълбочина в използването на Хомеопатия, Шуслерови соли, Бахови есенции и Аюрведични билки и подправки. Както и основни познания за Аюрведичната медицина като философия, подход, балансиране на храненето и елементите в тялото.

Какво получаваш в
Академия за природна медицина?

18 видео лекции

 • 12 лекции по актуални здравни теми
 • 6 мастър класа
 • над 11 часа видео материали

Лечебни рецепти

 • Рецепти за добър имунитет, детоксикация, алкално-киселинен баланс, Аюрведични рецепти, домашна козметика и др.
 • Електронна книга с всички рецепти!

Допълнителни материали

 • Разработени препоръки и статии (в електронен вариант на сайта) към темите в Академията!
 • Писмени материали за бърза справка към всеки мастър клас!

Включване в затворена група

Включване в затворена група във Фейсбук

Консултации по съдържанието на курса

Обсъждане в затворената група на темите в Академията и споделяне на опит с участниците!

Здравен консултант на разположение

Една безплатна консултация с Мира по актуален здравословен казус!

За кого е участието в Академията?

 • Ако искаш да имаш повече енергия и жизненост?
 • Ако искаш да приложиш лесни съвети за балансирано хранене в ежедневието си?
 • Ако искаш да имаш силен имунитет и да минаваш леко през вирусите?
 • Ако искаш природни решения за добро здраве?
 • Ако искаш да си спокоен и и да имаш емоционален баланс?
 • Ако искаш да подобриш здравето си и да профилактираш здравни проблеми?
 • Ако искаш да повишиш здравната си култура с практическа и добре поднесена информация за здравето ти?
 • Ако искаш да имаш доверен специалист, към който да се обръщаш при здравни предизвикателства?

Модули в Академия за природна медицина

Академия за природна медицина е 18 месечен разработен курс, който ще получиш в рамките на 3 месеца (април 24 г – юли 24 г)

Модули в Академия за природна медицина  

 1. Как да имаме силен имунитет с природна медицина?
 2. Лечение на вирусни заболявания и настинки с природна медицина
 3. Как сами да съставим балансирано меню – кои са основните правила?
 4. Стрес и емоционален баланс с природни методи
 5. Хранене и биологичен часовник
 6. Алкално-киселинен баланс
 7. Детоксикация на организма
 8. Предменструален синдром и менопауза
 9. Значение на микробиома за здравето
 10. Хомеопатия в спешната помощ
 11. Натурална грижа за косата и кожата
 12. Емоционално здраве и емоционална интелигентност

Мастър класове в Академията

Модул Хомеопатия

 • Основни правила и закони, видове лекарства, дозировка при деца и възрастни.
 • Приложение при остри състояния. Хомеопатия при травми и спешна помощ. При бременност и раждане. Хомеопатия при децата. Хомеопатия при тъга, тревожност, бърн-аут, депресия, паник атаки и др. емоционални оплаквания.

Модул Бахова терапия

 • Класическите 38 есенции на Д-р Бах и тяхното приложение при различни емоционални състояния като страхове, паника, вина, тъга, депресия, апатия и др.

Модул Шуслерова терапия

 • Приложение при деца, алергии, хормонален баланс, детоксикация, затлъстяване, инсулинова резистентност, високо кръвно налягане, менопауза и др.

Модул Аюрведична медицина

 • Основи на храненето и лечение според дошите.
 • Трите доши – Вата, Питта и Капха. Характеристики, подходящи и неблагоприятни храни. Подходящи хомеопатични средства според дошите.
 • Лечебни подправки и аюрведични билки.

   

  Заяви участие в академията!


  Желая да се абонирам за получаване на полезни статии и покани за събития два пъти месечно.

  Запознат съм и се съгласявам собщите условия и с политиката за защита на личните данни на настоящия уебсайт.

  Отзиви от участници в обучения на Мира

  Благодаря за всички видеа и материали в Академия за природна медицина. За мен са много полезни. Аз се лекувам само с хомеопатия, сега и с Шуслерови соли. От Аюрведа също се интересувам, но по-малко. Благодаря за всички препоръки за хранене и здравословен начин на живот. Аз живея и се храня по този начин, така че всичко ми е от полза. Лекциите са добре систематизирани и когато ми трябва нещо, лесно го намирам. Когато ми е трябвал съвет и съм писала на Мира, винаги ми е отговаряла, за което много благодаря. Така че, за мен всичко беше интересно и полезно.

  Искам да благодаря на Мира за знанията, които получих в Академия за природна медицина. Научих се как да се грижа за здравето си (хранене, детоксикация на организма, рецепти), как и кога да използвам шуслеровите соли и кои хомеопатични лекарства се приемат в спешни случаи. Също така по-подробно се запознах и с Аюрведа, за която само бях чувала. Тази Академия ме научи да се лекувам с природосъобразни средства, които са щадящи за организма ми!

  Благодаря за възможността да бъда част от Академия за природна медицина! Благодаря за знанията и опита, които споделяш с нас! Темите са много добре подбрани, информацията е изчерпателна, много полезна и добре стурктурирана. С удоволствие бих се включила в нейното второ ниво.

  Искам да споделя моето вълнение и благодарност, за Мастър клас-а на Мира! Вярвам в този метод, защото го ползваме в моето семейство и за нас, и за детенце, и многократно съм се убедила в ефекта на Шуслеровите соли. Бях щастлива, когато видях, че Мира създава Мастър клас… очаквах тази среща с нетърпение! Благодаря ти, Мира!

  Благодаря Ви за изчерпателната инфорамация. Научих много нови неща. Използвам солите, когато някой вкъщи започне да се разболява, като ги давам на половин час и винаги действа. 🙂

  Мира, благодаря за курса и знанията, които ни предостави! Задълбочен и професионален мастър клас. С удоволствие бих взела участие в следващ. Предполагам, че има още много тънкости в приложението на солите и мехлемите! Мисля че, те са лесен и достъпен начин за лечение и профилактика!

  За мен провеждането на лекции, които са на запис е един от най-добрите методи за обучение. Учащият има възможност да ги гледа в удобно за него време, да връща и преглежда отново, да спира и да си води записки. Задаването на въпроси на e-mail по конкретни питания за учащия пък прави тези лекции много близки до индивидуалното обучение.

  Лекциите са приятни – лесни за слушане и разбиране, много добре систематизирани и представени, изчерпателни към основните детски и остри болести. Удобната им форма на провеждане – лекции на запис, е съчета с възможността за индивидуално задаване на въпроси и комуникация по e-mail. Горещо бих препоръчала курса на всяка майка, която проявява интерес към хомеопатията!

  Бъдейки човек с хронично гастроентерологично заболяване и вегетарианец от 12 г., обръщам сериозно внимание на храната си и начина, по който я консумирам. И въпреки това, имах моменти на дискомфорт и подуване, които не можех да си обясня какво ги причинява.

  Участието в курса “Добро храносмилане и натуропатия” и допълнителните консултации, които проведох с Мира, ми разясниха някои пропуски в моя режим, както и нови методи и суплементи, с които да подобря своя живот. Благодарна съм за добре поднесената и разбираема информация, за вниманието и отделеното време, защото ми бяха от истинска полза.

  Мира Делчева
  |

  Този уебсайт, съветите и услугите в него не заменят професионалното медицинско мнение и не са предназначени за диагностика и самолечение. Авторът не носи отговорност за Вашите действия, свързани с публикуваната в уебсайта информация. Текстовете в уебсайта са обект на авторско право и не могат да бъдат копирани и използвани без изричното съгласие и посочването на автора им.

  Изработка и поддръжка на Интернет уебсайтове, онлайн магазини и системи

  Съдържанието не може да се копира!