Консултации с магистър фармацевт

Освен консултациите и обученията за пациенти, голяма част от дейността ми е свързана с партньорство и сътрудничество с фирми, сдружения на лекари и брандове. Общото между тях са сходните ценности за профилактика и лечение с природни средства.

Консултиране на водещи детски кухни

Работя с най-големите детски кухни в района на София, с които правим подобрения на менюто, изготвяме рецепти, включваме полезни продукти. Тази дейност е съобразена с препоръчаните рецептурници и наредби за здравословно хранене за съответната възраст.

Фирмени обучения

Всеки работодател иска да има здрави, работоспособни, енергични, ведри служители. За да се случи това има нужда от лична грижа за здравето, превенция на заболявания, полезно хранене. Както и достатъчно сън, емоционален баланс, справяне със стреса и др.

Мога да представя изчерпателна, задълбочена, практическа и разбираемо поднесена здравна информация за качествен начин на живот, физическо и емоционално здраве.

Ще се радвам да разработя за Вас тема на лекция или да представя някои от моите авторски мастър класове!

Някои от темите, с които мога да съм полезна са:

 • Профилактика на заболявания и засилване на имунитета
 • Детоксикация и презареждане на организма
 • Емоционално здраве и справяне със стреса на работното място
 • Здравословно и балансирано хранене
 • Използване на хомеопатия и природни средства в ежедневието
 • Балансиран начин на живот и Аюрведични подходи
 • Хормонални възрастови промени при жените и мъжете и подкрепа с природна медицина

Клиенти: БНП Париба, Интерснак България, Йетел, Детски кухни Хер Бебе и Вълшебник, и др.

Изготвяне на полезно съдържание и консултации за книги на здравна тематика

Една от любимите ми дейности е изготвяне на съдържание за информационни брошури, книги, полезни материали. Kонсултации на книги на здравна тематика и разработване на рецепти с конкретни продукти.

Ако искате прецизно, полезно, структурирано и разбираемо поднесено съдържание за Вашите клиенти, то аз съм насреща!

Примери:

 • Наръчник за Здравословно хранене за деца 0 до 3 години. Как да отглеждаме здрави и умни деца.
 • Книга Балансирано хранене на деца до 3г. Ключови моменти за отглеждане на здрави и щастливи деца.
 • Консултант на второто издание на Наръчник по биохимията на д-р Шуслер, изд. Кибеа.
 • Съставяне на рецепти, приготвяне и заснемане на рецепти с лютеница за деца Хер Бебе.

Партньори: Тръст за социална алтернатива, Мрежа за ранно детско развитие в ромска общност в България, Илеа-М – Детска кухня Хер Бебе, Издателство Кибеа

Партньорство

Партньорство

Партньорство с фирми предлагащи здравословни, природни продукти

Работя с фирми, производители или вносители на качествени естествени продукти, билкови средства, хомеопатия, минерални соли, Аюрведични добавки, натурална козметика. Мога да съм Ви полезна със споделяне на информация с моята аудитория на сайта, бюлетина, Фейбсук страница и Фейсбук групи. Моите последователи търсят качествени, натурални продукти, на които да се доверят, така че вярвам че можем да сме си взаимно полезни!

Участия във форуми и събития за родители

Лектор съм в онлайн и присъствени форуми за родители, училища за родители по теми като Полезно хранене за малкото дете, Изграждане на здравословен хранителен режим на децата и др. Лектор съм във Форум Време за Бебе и в други събития на Списание Кенгуру, лектор в Училище за бременни и настоящи родители Бебе.

Партньори: Списание Кенгуру, Училище Бебе, Център Естествени идеи и др.

Изготвяне на авторски статии в медии, онлайн консултиране на пациенти

Ако искате задълбочено познание в различни области на медицината и специално в алтернативната медицина, профилактиката и лечението с природни методи, ще се радвам да съм Ви полезна с авторски статии и материали.

Автор съм в Puls.bg, Herrbebe.com, Valshebnik.net, Списание Бизнес Лейди, Namama.bg.

Консултант в Специалистите говорят в сайта BG Mamma.

Статистика

400

авторски
статии

7000

участници в
лекции и обучения

1750

имейл
абонати

2845

Фейсбук
последователи

35

авторски обучения
и мастър класове

9

авторски книги
и наръчници

Успешни партньорства

ПартньорствоПартньорствоПартньорствоПартньорствоПартньорствоПартньорствоПартньорствоПартньорствоПартньорствоПартньорствоПартньорствоПартньорствоПартньорствоПартньорствоПартньорствоПартньорствоПартньорствоПартньорство

Свържете се с мен сега!

Ако сте фирмa, сдружениe на лекари и бранд, с който имаме сходни ценности за профилактика и лечение с природни средства, ще се радвам да работим заедно!

Мнения за мен

Казвам се Силвана и цял живот съм се лекувала с конвенционална медицина. Възхищавах се на хората, които ползваха хомеопатия, шуслерови соли и други безопасни методи, но все си мислех, че на мен няма да помогнат или че ще трябва дълго време, за да видя ефекта.

Преди половин година взех вътрешно, донякъде неосъзнатото решение да се доверя на хомеопатията след серия панически атаки, свързани със смъртта на близък човек.

Атаките се преустановиха напълно на третия ден, като за мен това беше магическа промяна и не можех да повярвам как тези няколко капки хомеопатия ми донесоха пълно спокойствие. Наскоро се завърнах от триседмично пилигримско пътешествие, за което тръгнах с притеснение, тъй като имах възпаление на тъканите около едната тазобедрена става и ме болеше много.

Не исках обаче да взимам кортикостероиди и силни болкоуспокояващи, а се доверих на Арниката. Тя не само потуши изцяло появилата се на няколко пъти болка, а направо излекува възпалението, защото в момента липсва дори и минимален дискомфорт.

Благодаря на Мира за грижите и това, че винаги откликва на нуждите и въпросите ми, а на себе си, за това че се престраших да опитам.

Благодарение на работата с Мира, дъщеря ми боледува по-рядко.

А в случаите, в които се разболява, успяваме да се справим без сериозна употреба на лекарства.

Мира Делчева е отзивчива, загрижена и реагира много адекватно на различните ситуации.

Чувствам се много по-спокойна в гражата за дъщеря ми, откакто имам подкрепата на Мира.

Радвам се, че Мира прие поканата ни да се включи с две сесии в нашият Месец на здравето, който ежегодно организираме като част от активностите ни за подобряване на здравето и благосъстоянието на служителите на Йеттел България.

В рамките на двете организирани сесии колегите получиха ценни знания как с помощта на алтернативната медицина бихме могли да се справим с проблемите с щитовидната жлеза и промените в тялото ни през различните етапи от живота ни. Служителите ни останаха изключително доволни от ценните съвети получени от Мира, поднесени на разбираем и достъпен за тях език.

Благодаря, Мира, за всичко, което сподели с нас!

За мен е повече от удоволствие да участвам във всеки Мастър клас! Информацията е винаги много добре систематизирана, на достъпен и разбираем език. Помощните материали са чудеснени и много полезни. Често надниквам в тях, когато имам нужда.

Радвам се, че имам възможност да съм част от “Клуб Здрави с Мира ” – темите, са в абсолютен синхрон с моите интереси. Благодаря за възможността да обогатявам своите знания с всяко следващо обучение и статия!

С пожелание за хубав ден,
Ралица Emoji

Поканихме Мира да постави началота на една серия от лекции и инициативи свързани със здравето на нашите служители с лекция на тема „Здравословното хранене и стимулиране на имунитета по време на зимните месеци”.

Служителите научиха много и получиха много ценни съвети, за това как да подсилят здравето си по време на предстоящият грипен сезон.

Благодаря на Мира за бързата реакция и за всичко, което сподели с нас!

Запознах се с Мира в момент, когато наистина имах нужда от нея, не само покрай децата ми, но и за самата мен – изключително позитивен човек, отличен професионалист в работа си, готова да реагира на момента със съвет и подкрепа.

Като майка на три деца в различна възраст смея да твърдя, че в лицето на Мира срещнах не само професионалист в здравето, но и Човек който може да изслушва и да вземе най-правилното решение за лечението на конкретния проблем. Подхожда с разбиране и отговорност, което за мен е от изключителна важност при децата.

След посещението ми на курса „Холистично здраве на децата“, воден от нея, натрупах опит в прилагането на хомеопатията за чревното здраве като основополагащ метод за един по-здрав и с висок имунитет организъм. Получих съвети за първи стъпки при разболяване, кои са хомеопатичните лекарства за спешна помощ  и как се прилагат.

Благодаря ти, Мира!

Запознах се с Мира след като гледах уебинара и “Здравето в семейството – постижимо в 5 стъпки”. Бях много впечатлена и се свързах с нея по Skype. След първата ни сесия и даването на препоръки за моята дъщеря бях много щастлива! Видях резултати за които се бях надявала! След втората ни консултация получих повече съвети как да се лекуваме по време на сезона на настинките и грипа. Изключително съм щастлива че благодарение на Мира и предложените от нея природни средства всички в къщи са здрави, без дори да си помислим за антибиотик!!!

Аз съм много благодарна на Мира за нейната всеотдайност към хората, за да им помогне с техните проблеми! В този объркан и свят, чувството е прекрасно когато имаш на кого да се довериш със здравето на своето семейство!

Благодаря ти Мира!

След първата ни скайп среща бяха назначени препоръки, с които още през първият месец успя да се регулира хормонално нарушение което имах, също така добре се повлия няколко годишна мигрена. Сега, вече втори месец продължавам лечение на емоционален проблем. Мира освен добър професионалист е и много добър човек, който винаги се отзовава дори извън работно време при възникнал проблем и въпрос от моя страна. Задавала съм и въпрос относно синът ми и Мира отговори и насочи какво да правим.

Благодаря Мира, а на всички други които се колебаят и търсят добър терапевт, препоръчвам Мира с две ръце!

Запознах се с Мира на курса й за родители Холистичен подход към здравето, който тя провежда в център Естествени Идеи. По това време имах нужда да чуя повече за методите за справяне с болестите при мъниците. Курсът напълно оправда очакванията ми и ме научи нещо много ценно – как да прилагам това, което всички уж знаем, но трудно спазваме, а именно: превенцията е най-доброто лекарство.

Мира ми направи впечатление с това, че е много умерена и винаги набляга на това колко е важно лечението и подхода към дадено предизвикателство да бъдат съвкупност от най-доброто в точно определения случай. Към всичките ми въпроси към нея Мира подхождаше с внимание и никога не даваше готови отговори – винаги заедно търсехме решения. Освен многото идеи и практики, представени в курса, между които и любимата ми, чута от Мира – Домашна хомеопатична аптечка, получих и насоки за бъдещи търсения на тема емоционално здраве – нещо, за което Мира има и знанията и практиката да говори много и изчерпателно.

Привет, Мира! Благодаря Ви за “Петте стълба на съвършеното здраве”. Прочетох с голям интерес. По професия съм учител /1 – 4 клас/ с 37 години стаж. От 7 години съм вегетарианка. Интересувам се от аюрведа, екология, изкуства, йога, философия. Здравословни проблеми на близките ми ме мотивират с все по – голям интерес да следя материали относно холистичния метод в медицината.

Аз отдавна съм открила за себе си правилността да се следват принципите на холистичното здраве. Знам, че ще успея да мотивирам близки, приятели, познати и колеги, макар че не е лесно. Вдъхновявам се от природата. Ще ми бъде приятно и изключително полезно да следя Ваши материали. Още веднъж – БЛАГОДАРЯ! Цветни и изпълнени с добри дела дни Ви желая!

Познавам Мира повече от 20 години и за това време ми е помагала много по различни начини. Откакто се занимава с консултации винаги се обръщам към нея за натурално решение на здравословните си проблеми. Аз съм една от първите й пациентки 🙂 и се обръщам към нея винаги, когато имам нужда от лекар, тъй като от години предпочитам алтернативната медицина пред конвенционалната и лекарите, които лекуват симптомите с различни видове химия.

Разбирането й за емоционалното състояние и начините, по които можем да се справим със здравословните си проблеми ми помага много и както досега, така и занапред ТЯ е човека, към когото се обръщам за съвет и помощ в момент на здравословно предизвикателство. А Мира е винаги насреща и готова да помогне, за което казвам ‘ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ’!

Първоначално нямах опит и познания за хомеопатията и бях скептичен към резултата от лечение с нея. Основната причина да се обърна към Мира е невъзможността да помогна на дъщеря ми със съвременната медицина в болниците да спре да боледува. Мира ме спечели с факта, че е дипломиран магистър- фармацевт, което е гаранция, че познава съвременните лекарства. За мен това означава, че ги познава в детайли как действат и до колко помагат. Фактът, че Мира е решила да се развива в класическата хомеопатия и природните методи, за мен означава, че е открила по-добър начин за профилактика и лечение. Така се реших да й се доверя.

След разговорите с Мира и първата консултация вече бях убеден, че ми предлага по-добър начин за поддържане на здравето. Скромният опит с отлични резултати, ми показа, че Мира е навлязла дълбоко в тази материя и че е силно отдадена на нея.

Мира е първата ми връзка с хомеопатията. Още в процеса на своето обучение и под супервизия ме впечатли с търпението, спокойствието и грижата си към дълбоките причини на човешките състояния. Вече като опитен здравен консултант Мира ми помага за дъщеря ми (на 3г.) като точността на преценките й обикновено водят до бърз ефект и лечение.

В допълнение към личните й качества и професионална подготовка Мира е отговорна и на разположение и извън часовете за прием, което считам за особено важно за майки с малки деца, когато неразположенията идват внезапно. Не на последно място считам, че Мира следва призванието си да е лечител и вярвам, че всичките й пациенти ще усещат богатството на това да те консултира човек, който вярва в здравето!

Познавам Мира от курса по Ненасилствена комуникация и затова без колебание й се доверих, когато няколко години по-късно разбрах, че се занимава със здравни консултации. Защото мисля, че умението да изслушва пациента и да му създава пространство за спокойно и открито споделяне, е ключово за лекуващия – и тя го владее. Доверих й се не само за своето здраве, но и за здравето на децата си.

Благодарна съм, че вече се справяме без антибиотици с неизбежните детско-градински разболявания! И моето кръвно налягане се нормализира!

След гръбначна травма (за щастие лека и обратима) имах проблеми с нерв, който ми причиняваше изключителни болки. Мой приятел, претърпял подобно нещо ми сподели, че болката остава с години (в неговия случай – над 10 години).

С помощта на Мира и хомеопатията забравих за травмата и болката за около 1 месец. Никога повече не се появи! От тогава насам се лекувам само с хомеопатия и се чувствам чудесно!

Хомеопатията и природните методи за мен са едни от най-адекватните лечебни методи за възстановяване на здравето, защото адресират човека като цяло и цели да възстанови баланса в цялата му система, в тялото и духа. Аз съм фен на простите неща и харесвам в подхода на Мира това, че работи с изчистени формули. До сега този подход се оказва резултатен при мен и при сина ми.

Случвало се е неведнъж да излекуваме с предписаната от Мира природни средства проблеми, за които традиционните лекари ни бяха изписали антибиотици. Харесва ми и различната връзка между “лекар и пациент”, която е отвъд етикетите и ролите, просто връзка между двама човека, единият от които смята за свое призвание да подпомага здравето на хората. Вниманието, времето, информацията, които отделя при консултациите ни, отзивчивостта при спешни случаи-всичко това ми е достатъчен повод да препоръчам Мира на всеки, който търси сериозно и хуманно отношение от страната на лекуващия го.

Мира Делчева
|

Този уебсайт, съветите и услугите в него не заменят професионалното медицинско мнение и не са предназначени за диагностика и самолечение. Авторът не носи отговорност за Вашите действия, свързани с публикуваната в уебсайта информация. Текстовете в уебсайта са обект на авторско право и не могат да бъдат копирани и използвани без изричното съгласие и посочването на автора им.

Изработка и поддръжка на Интернет уебсайтове, онлайн магазини и системи

Съдържанието не може да се копира!