Хомеопатия при паник атаки и тревожност

Страховете и тревогите са нормална част от забързания начин на живот, който живеем. Могат да са свързани със стреса в големия град, с липсата на помощ и подкрепа, с грижата за децата и натоварен работен график, с липсата на достатъчно сън и пълноценно хранене, проблемни взаимоотношения и др.

Но когато страховете са прекалени, когато има паник атаки или различни тревожни разстройства, това нарушава качеството на живот, неприятно e за пациента и пречи  да е пълноценен в ежедневието си.

При тревожността има състояния на страх, ужас, паника. Такива състояния се появяват при всеки човек от време на време. Нормално е да имаме притеснения преди предстоящо събитие като изпит, важно интервю или изява. Причина за притеснение е ако тревогата е много интензивна и продължава дълго време. Ако има пристъпи на тревога и паника, които не отминават лесно и пречат на ежедневието ни и това да сме пълноценни, е нужно да се вземат мерки.

Тревожни разстройства

Има различни типове тревожни разстройства, като паническо разстройство, генерализирано тревожно разстройство, социално тревожно разстройство, агорафобия и др.

Причина за развитие на тревожност могат да са генетични фактори, стресиращ начин на живот, травмиращи събития като раздяла, загуба на близък, оставане без работа, финансови проблеми, природни бедствия, заболяване, прием на медикаменти, зависимости към алкохол и вещества и др. Някои заболявания също могат да доведат до тревожност като щитовидни болести, диабет, рак, дегенеративни мозъчни заболявания.

Признаци на тревожност могат да са симптоми като безпокойство, опасения, страхове, прекалено много грижи, треперене, сърцебиене, нарушен сън, прекомерно потене, силни главоболия, гадене, често ходене до тоалетна и др.

Хомеопатия при паник атаки и тревожност

За разлика от различните психотропни медикаменти, хомеопатията е надеждна и безопасна алтернатива и може да помогне в много ситуации. Към нея няма привикване и нежелани странични ефекти, както при психотропните лекарства.

Същевременно хомеопатията е от полза при паник атаки, тревожност, страхове, фобии, депресивни състояния, апатия, след травматични събития като раздяла, загуба, неуспехи и др.

Примери за хомеопатични лекарства при паник атаки и тревожност:

  1. Aconitum napellus – лекарство за паник атаки, със сърцебиене, треперене, след шок, внезапно травматично събитие, природно бедствие, катастрофа. След погребение, силна уплаха. Пациентът може да предвижда часа на смъртта си. Има силен страх от смъртта. При тревожност, която се развива след травматично събитие в миналото.
  2. Gelsemium sempervirens – тревожност преди предстоящи събития с треперене и мускулна слабост на ръцете, краката, коленете. Имат желание да избягат, чувстват се безпомощни и парализирани от тревога. Страх от летене в самолет, страх от отворени пространства (агорафобия), сценична треска.
  3. Kalium arsenicosum – тревожност със силен страх заради сърдечно заболяване, страх от инфаркт. Могат да получат паник атака от страх и да заспиват с ръка на сърцето си. Имат проблеми със заспиването, защото тревожните мисли се влошават през нощта.
  4. Arsenicum album – тревога за бъдещето, за финансовата сигурност и безопасност, тревога за здравето, влошават се нощем и когато са сами. Перфекционисти, страх от болести и зарази (обсесивно-компулсивно разстройство), придирчиви, критични, контролиращи. При тревога усещат стягане в сърцето, затруднено дишане и безпокойство, не могат да си намерят място.
  5. Argentum nitricum – тревожно очакване преди предстоящи събития, с постоянни тревожни мисли за това, което предстои и какво може да се случи. Бързане, нетърпение, слабост в краката, диария преди събития. Страх от височини и гледане от високо.

Ако търсите помощ с хомеопатия при паник атаки и тревожност, страхове, променливи настроения, гняв обърнете се към квалифициран класически хомеопат!

N.B. Моля, не си самоназначавайте хомеопатия за хронични и психо-емоционални проблеми. При травми, настинки, грип, леки неразположения можем да използваме по-смело хомеопатични лекарства сами.

При хроничните и емоционалните състояния е важно да се обърнете към квалифициран класически хомеопат! Така ще постигнете по-бързо, по-дълбоко и по-цялостно лечение, ще имате правилна дозировка, правилно подбрано лекарство според вашите характерни симптоми!

0 коментара

Остави коментар

Искаш ли да се включиш в дискусията?
Сподели още сега!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *