Приложение на Шуслерови минерални соли. Мастър клас.

Какво е Шуслерова минерална терапия?

Шуслеровата минерална терапия води началото си от д-р Вилхелм Шуслер, който открива най-важните минерали за тъканите. Той създава терапия с 12 минерални соли, всяка от които е подходяща за определени структури в организма и заболявания. Приложение на шуслерови минерални соли подпомага организма при много заболявания и служи за профилактика.

Терапията има съществено значение, тъй като с обедняването на почвите на минерали, растенията имат липси, съответно хранейки се с тях, в човешкия организъм липсват ценни минерали. Непълноценното хранене, замърсяването с токсини от околната среда, електро-магнитните влияния, бедните почви, стреса, водят до изчерване на минералите в организма.

Както и до натрупване на шлаки и отпадни вещества, токсини, тежки метали и свободни радикали. Нарушава се и минералния баланс вътреклетъчно и в междуклетъчното пространство.

Снабдяването с груби материални дози от минерали води до излишъка им извън клетката и до още по-голям дефицит вътреклетъчно. Това се преодолява с шуслеровите минерали, които са приготвени хомеопатично и навлизат вътре в клетката.

Приложение на шуслерови минерални соли – за кой е полезно?

Шуслеровата минерална терапия има много ползи за здравето като цяло. За децата при настинки, грип, за подсилване на имунната система, за растежни проблеми, оплаквания с костите, зъбите, колики и др.

При възрастните може да облекчи състоянието и да се добави към всяка една терапия, да допълни хомеопатичното лечение, заедно с едно балансирано и пълноценно хранене. Може да се приложи при възпаления, безсъние, преумора, болкови синдроми, грип, за подхранване и проблеми с кожата и косата.

При колики, спазми, проблеми със зъбите, костите, сухожилията, хрущялите, съединителната тъкан. За алкализиране и алкално-киселинно равновесие. За детоксикация на натрупаните киселини, отпадни вещества, тежки метали. При храносмилателни оплаквания, хормонални нарушения и много други.

В Мастър клас Приложение на шуслерови минерални соли ще разгледаме: 

 • Кои са основните приложения на всяка от Шуслеровите минерални соли?
 • Каква е подходящата дозировка за деца и възрастни?
 • Как да профилактираме изчерпване на минералните депа в организма?
 • Как да възстановим здравето и баланса на минералите, когато има болестни промени?

При регистрация за Мастър класа ще получите:

 • Видео на запис с подробна и практически насочена презентация.
 • Електронна книга с описание на солите и техните най-чести приложения.
 • Консултация по имейл по темите на Мастър класа.
 • Достъп до затворена група във Фейсбук ориентирана към здравословен начин на живот.

Такса за участие

59 лв

До 20 юни вземи Мастър класа с 20% отстъпка за 49 лв

Отзиви от участници:

Виолета 

С интерес изгледах видеото и прочетох брошурата с описанието и дозировката на солите, както и за мехлемите. Беше ми интересно и научих много нови неща за тези соли. Използвала съм минералните соли за лечение на вируси и сега за балансиране на алкално-киселинното равновесие.

Теменуга 

Все още не успях да изследвам целия материал на мастър класа, но от това което видях е много добре направен и много полезен. Живот и здраве ще искам да се включа и в други мастър класове.

   

  Запиши се за курса още сега!


  Запознат съм и се съгласявам с общите условия и с политиката за защита на личните данни на настоящия уебсайт.

  0 коментара

  Остави коментар

  Искаш ли да се включиш в дискусията?
  Сподели още сега!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.