Приложение на Шуслерови минерални соли. Мастър клас.

Какво е Шуслерова минерална терапия?

Шуслеровата минерална терапия води началото си от д-р Вилхелм Шуслер, който открива най-важните минерали за тъканите. Той създава терапия с 12 минерални соли, всяка от които е подходяща за определени структури в организма и заболявания. Приложение на шуслерови минерални соли подпомага организма при много заболявания и служи за профилактика.

Терапията има съществено значение, тъй като с обедняването на почвите на минерали, растенията имат липси, съответно хранейки се с тях, в човешкия организъм липсват ценни минерали. Непълноценното хранене, замърсяването с токсини от околната среда, електро-магнитните влияния, бедните почви, стреса, водят до изчерване на минералите в организма.

Както и до натрупване на шлаки и отпадни вещества, токсини, тежки метали и свободни радикали. Нарушава се и минералния баланс вътреклетъчно и в междуклетъчното пространство.

Снабдяването с груби материални дози от минерали води до излишъка им извън клетката и до още по-голям дефицит вътреклетъчно. Това се преодолява с шуслеровите минерали, които са приготвени хомеопатично и навлизат вътре в клетката.

Приложение на шуслерови минерални соли – за кой е полезно?

Шуслеровата минерална терапия има много ползи за здравето като цяло. За децата при настинки, грип, за подсилване на имунната система, за растежни проблеми, оплаквания с костите, зъбите, колики и др.

При възрастните може да облекчи състоянието и да се добави към всяка една терапия, да допълни хомеопатичното лечение, заедно с едно балансирано и пълноценно хранене. Може да се приложи при възпаления, безсъние, преумора, болкови синдроми, грип, за подхранване и проблеми с кожата и косата.

При колики, спазми, проблеми със зъбите, костите, сухожилията, хрущялите, съединителната тъкан. За алкализиране и алкално-киселинно равновесие. За детоксикация на натрупаните киселини, отпадни вещества, тежки метали. При храносмилателни оплаквания, хормонални нарушения и много други.

В Мастър клас Приложение на шуслерови минерални соли ще разгледаме: 

 • Кои са основните приложения на всяка от Шуслеровите минерални соли?
 • Каква е подходящата дозировка за деца и възрастни?
 • Как да профилактираме изчерпване на минералните депа в организма?
 • Как да възстановим здравето и баланса на минералите, когато има болестни промени?

При регистрация за Мастър класа ще получите:

 • Онлайн видео мастър клас в рамките на два часа с подробна и практически насочена презентация.
 • Електронна книга с описание на солите и техните най-чести приложения.
 • Материал за приложение на Шуслерови мехлеми.
 • Консултация по имейл за приложение на солите.
 • Достъп до затворена група във Фейсбук, ориентирана към здравословен начин на живот.

Такса за участие: 72 лв

При регистрация и заплащане до 31 май 2024г, таксата е 60лв 

Отзиви от участници:

Виолета 

С интерес изгледах видеото и прочетох брошурата с описанието и дозировката на солите, както и за мехлемите. Беше ми интересно и научих много нови неща за тези соли. Използвала съм минералните соли за лечение на вируси и сега за балансиране на алкално-киселинното равновесие.

Теменуга 

Все още не успях да изследвам целия материал на мастър класа, но от това което видях е много добре направен и много полезен. Живот и здраве ще искам да се включа и в други мастър класове.

София

Искам да споделя моето вълнение и благодарност, за Мастър клас-а на Мира!🙏🌿 Вярвам в този метод, защото го ползваме в моето семейство и за нас, и за детенце, и многократно съм се убедила в ефекта на Шуслеровите соли. Бях щастлива, когато видях, че Мира създава Мастър клас… очаквах тази среща с нетърпение! 😊 Благодаря ти, Мира!

Грета

Благодаря Ви за изчерпателната информация. Научих много нови неща. Използвам солите, когато някой вкъщи започне да се разболява, като ги давам на половин час и винаги действа. 🙂

Илонка 

Мира, благодаря за курса и знанията, които ни предостави! Задълбочен и професионален мастър клас. С удоволствие бих взела участие в следващ. Предполагам, че има още много тънкости в приложението на солите и мехлемите! Мисля че, те са лесен и достъпен начин за лечение и профилактика!

Илина

Информацията от мастър класа ми беше много полезна, за което от сърце благодаря. Аз самата използвам Шуслерови соли от доста време, но причината да се запиша за курса беше желанието ми да получа по-дълбоки познания и по този начин да се науча да ги използвам все повече върху мен, семейството ми и най-вече детето ми.

Ралица

Благодаря за възможността да участвам в мастър класа за Шуслерови соли! Беше ми много приятно и изключително полезно!

С удоволствие бих се включила и в други възможни обучения/събития водени от Вас.

Денка

Благодаря Ви много. Баба съм с внучка на 7 и внук на 1 година и 9 месеца. Нямах достатъчно опитност със солите. Подредихте ми знанията и съм далеч по-уверена.

Галина

Искам да Ви изкажа благодарност за това, което ни предоставихте като информация в Мастър Класа. Беше ми изключително полезно и интересно. Допълни няколко нови комбинации! 🙂

Снежанка 

Презентацията за Шуслеровите соли, която ни представихте беше много интересна. Успях да науча доста неща и се надявам да мога да използвам солите за лечение. Имам бебе и ми се иска да му давам, когато е необходимо. За себе си също искам да ги ползвам и се радвам, че предлагате да се отзовете при нужда от съвет.

   

  Запиши се за курса още сега!


  Желая да се абонирам за получаване на полезни статии и покани за събития два пъти месечно.

  Запознат съм и се съгласявам собщите условия и с политиката за защита на личните данни на настоящия уебсайт.

  0 коментара

  Остави коментар

  Искаш ли да се включиш в дискусията?
  Сподели още сега!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *