Билкови еликсири

Както знаем билките са част от бита и лечението на хората в продължение на хиляди години. Те имат изключително полезни свойства и на тяхна база са разработени много от съвременните лекарства. В последно време се забелязва тенденцията за връщане към природата, към естественото хранене и холистично лечение на целия човек, а не само на отделни органи и системи.

В съвремието когато храната е все по-бедна на полезни вещества и лекарствата все по-агресивни и с все повече странични ефекти, е важно да се обърнем към натуралните методи за профилактика и лечение. Все повече се обръща внимание на профилактиката, да се грижим за здравето си и това на децата, за да се предпазим от хронични заболявания в бъдеще чрез правилно хранене, движение, намаляване на стресa, позитивни емоции и холистично лечение.

Като магистър фармацевт билките винаги са били интересни за мен и са присъствали в ежедневието ми като подправки, треви, чайове, тинктури, етерични масла, продукти за грижа и красота и др. В консултациите, които правя билките също заемат важна част в подкрепата и възстановяване на здравето.

Едно важно уточнение – билките макар и полезни, могат да бъдат токсични ако не се прилагат правилно, затова преди да започнете да ги приемате е важно да се консултирате с лекар, фармацевт или природо-лечител. Друга важна особеност е, че билките могат да допълнят, но не и да са основна част от оздравителния режим. Тоест важно е начина на хранене, активността, начина на живот, стреса и емоционалното състояние също да се повлияят.

Наскоро имах възможността за изпробвам билковите еликсири на Floradix. Какво е важно за мен когато избирам билкови продукти, хранителни добавки и витамини – да са възможно най-естествени, извлечени от естествени източници, а не синтетични, да съдържат полезни съставки за здравето в добра концентрация и да са без консерванти, оцветители и др. ненужни химикали.

Билкови еликсириБилковите еликсири Floradix са екстракти от билки, които са богати на витамини, минерали и микроелементи, важни за различни органи и системи. Могат да се намерят в аптеките и някои био магазини. Това което ми харесва в тях е, че съдържат изцяло натурални съставки, произведени са в Германия и не съдържат консерванти. Освен това са течни, което е предпоставка за по-добро усвояване.

Имат мултивитаминна формула за деца и възрастни, която съдържа билкови екстракти, плодови сокове и витамини.

За пролетта е особено подходящ билковия еликсир Диджестив, който съдържа билки подкрепящи черния дроб, жлъчката и храносмилателната система като глухарче, артишок, тинтява, кардамон, джинджифил и куркума.

Еликсирът Грижа за сърцето, който съдържа глог, нар, витамин Б1, магнезий, черно грозде и др. билки и плодове е подходящ за спортисти, пушачи, при натоварвания на сърцето от лошо хранене и заседнал живот, начални симптоми от сърдечно-съдова система. Пречиства кръвта и действа съдо-разширяващо (консултирайте се с лекаря ако приемате други съдо-разширяващи средства). Особено е подходящ през лятото, когато е активния сезон на сърцето според китайската медицина.

Билкови еликсириБилкова кръв – е еликсир с желязо от естествени източници, съдържащи желязо билки и плодове. За профилактика на анемия и железен дефицит, при умора и неясни симптоми. Повишени нужди от желязо има при подрастващите, бременните, кърмещите жени, след операции и раждане, след кръвозагуба, тежки боледувания, при спортисти и вегетарианци. Съдържа добре усвоимо желязо II, аминокиселини, плодови киселини, витамин C.

Грижа за ставите – еликсир с важни витамини и минерали за костите, ставите и зъбите като калций, магнезий, витамин D, цинк, билки и плодове. При проблеми с костната плътност и остеопороза, при хора в напреднала възраст, при подрастващи, спортисти, при недобро хранене с липса на тези витамини и минерали. Подходящ е за бременни и кърмещи жени.

Повече за билковите еликсири може да видите на: www.floradix.bg

Надявам се статията да ви е била полезна, споделете я с вашите близки и познати!

0 коментара

Остави коментар

Искаш ли да се включиш в дискусията?
Сподели още сега!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *