Емоционално здраве и хомеопатия

Всички искаме да сме спокойни, енергични, балансирани. Да успяваме да се справяме с предизвикателствата, да постигаме целите и мечтите си, да сме в добро здраве и настроение.

На практика обаче хармонията често е само мираж, тичайки след безброй задачи в работата, а вкъщи имаме да се погрижим за децата, за домакинските задължения, да напазаруваме и така списъка е безкраен.

Често сме изморени, апатични, депресирани, самотни, тъжни, разочаровани, скучно ни е, объркани сме, искаме промяна, искаме повече време за себе си, за нещата които обичаме, за почивка и нищо правене.

Емоционално здраве

Емоционално здраве значи да сме съзнателни за емоциите, които преживяваме и да можем да ги изразим по уважителен за себе си и околните начин. Както и да сме съпричастни към емоциите, които преживяват другите хора.

Има много общо с емоционалната интелигентност. Емоционално здраве, защото да се грижим за емоциите си и да ги изразяваме е израз на добро здраве и хармония в живота ни.

Емоционално здраве и хомеопатия при травматични събития

Има ситуации в живота ни, когато ни е трудно да се справим. След разтърсващи събития като загуба на близък човек, любовно разочарование, бизнес провал, финансови загуби, преживяна катастрофа, природно бедствие и др.

Всеки изпитва тъга от загубата или разочарование, безсилие, гняв и т.н. Емоциите са посланици, че нещо в живота ни не се случва както би ни се искало. Те ни провокират да се обърнем към себе си и да потърсим къде е корена на тези емоции, а именно в неудовлетворени наши потребности. Вместо да търсим вина у другите за начина, по който се чувстваме и възмездие за това.

Важно е да разбираме посланията на емоциите си и да ги пускаме да си отидат, да не затъваме в тях. Особено в негативните емоции като вина, тъга, апатия, гняв, страх, тревожност. Потиснатите и заседнали в нас емоции, в крайна сметка могат да ни разболеят от физически болести.

Красотата и силата на хомеопатията е и в това, че може да въздейства върху емоционалното състояние на хората. Да помогне за връщане на спокойствието и хармонията в организма след преживени емоционални събития и травми.

Например Натрум муриатикум е чудесно лекарство за разочарования в любовта или загуба на близък. Когато човек се затваря, не иска да се вижда с никой и да общува. Когато има тъга и депресия, заедно с желание за солени храни, често връщане към минали събития и мисли за тях. Арника е подходящо лекарство след травми и наранявания и шока след такива събития.

Емоционално здраве и хомеопатия при ежедневен стрес

Освен травматичните събития, не по-малко важен е и ежедневния стрес, на който сме подложени. Може да имаме конфликти в работата или вкъщи. Може да сме перфекционисти или да работим с хора, които да изискват много от нас.

Може да се опитваме да се справим с много дини под една мишница и в крайна сметка да сме изтощени, изнервени и болни. Или пък да сме супер тревожни, да тичаме при лекаря за всяко малко оплакване и да четем в интернет за симптоми и болести.

Хомеопатията няма да направи чудо с вас, да ви направи нов човек или да премахне недостатъците ви и лошите черти на характера. Но всичко, което е извън баланс като прекомерна раздразнителност, избухливост, критичност, недоволство, перфекционизъм, ниско самочувствие, апатия, тъга, може да бъде вкарано в здравословни граници за вас и за околните.

Същевременно ако в живота ви има поддържаща състоянието ви причина, като тежко болен в семейството, несполучливи семейни отношения, непрекъснати конфликти вкъщи или в работата, каквото и да пиете ще има само временен ефект. Докато не се разреши ситуацията около вас.

Иска се вътрешна работа, разрешаване на проблемите, за да може да се облекчи ситуацията. Тогава може да има балансиране и емоционално здраве. Такива поддържащи причини освен емоционални проблеми, могат да доведат и до реални, физически заболявания.

Ако се усещате заседнали в някоя или повече от една емоции. Ако имате непреработени травматични събития в живота. Ако имате някакви физически оплаквания и болежки, ще се радвам да се свържете с мен. Нека да потърсим заедно корена на проблема, както и щадящо, природно лечение, индивидуално подбрано за вас!!!

0 коментара

Остави коментар

Искаш ли да се включиш в дискусията?
Сподели още сега!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *