Хомеопатия за инфекции при децата

Хомеопатията е алтернатива на свръх употребата на антибиотици при децата!

Настоящо проучване за изписването на антибиотици при деца показа, че една трета от всички антибиотици предписани в световен мащаб са дадени за предпазване от възможна инфекция. Те не са били назначени за лечение на активна инфекция или болест. Проучването е на база на световно проведена анкета и може да се намери в Журнала на Педиатричното общество за инфекциозни болести. Хомеопатия за инфекции при децата е безопасна алтернатива.

Голям процент от предписваните антибиотици при децата са широко спектърни.

Голям процент от антибиотиците дадени с превантивна и профилактична цел са били широко-спектърни. Това има потенциал да увеличи развитието на антибиотично резистентни бактерии. Използването на широко спектърни антибиотици, както и по принцип използване на антибиотик с профилактични цели е обратното на настоящите препоръки за употреба на тези лекарства.

Проучването дава извадка от един ден на антибиотични предписания в 226 болници от 41 държави!

Има общо 11.899 изписвания на антибиотици за 6818 деца. От децата, които са получили един или повече антибиотика, 32.9% от тях са им предписани за превенция на потенциална инфекция, а не за настоящо лечение на инфекция.

От тях 26.6% от профилактичните антибиотици са били свързани с предстояща операция и повечето са приемани за повече от един ден. Другите 73.4% от профилактичните антибиотици са за превенция на бъдеща инфекция. Повече от половината от предписанията са били на широко спектърни антибиотици. В повече от 36.7% от случаите повече от един системен антибиотик са използвани едновременно.

Тези подходи противоречат на съвременните препоръки за профилактично използване на антибиотици!

Повечето препоръки са за използване на тясно спектърни антибиотици за кратък период от време, за да се избегне развитие на антибиотична резистентност. Заради тази причина препоръките са да се намали използването на антибиотици преди операция, както и за превенция на инфекции.

Хомеопатия за инфекции при децата!

Природните подходи като класическа хомеопатия, билкови средства, етерични масла, шуслерови соли действат добре с профилактична и лечебна цел при инфекции. Те са добър подход за овладяване на заболяванията при децата. Те са средство на избор за решаване на проблема с антибиотичната резистентност. Нека оставим антибиотиците за сериозните, животозастрашаващи инфекции, каквото е тяхното предназначение.

Вижте това видео на Рейчъл Робъртс от Института за изследвания в хомеопатията, която говори за успехите на хомеопатията при лечение на инфекции и проблема с антибиотичната резистентност!

Източник:

  1. Markus Hufnagel et al. High Rates of Prescribing Antimicrobials for Prophylaxis in Children and Neonates: Results From the Antibiotic Resistance and Prescribing in European Children Point Prevalence Survey. Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society, 2018; DOI
1 коментар
  1. Мариана Петрова
    Мариана Петрова says:

    Когато човек използва хомеопатия, воден от знанието, а не е от 2 изречения, които е чул или прочел някъде, може да му се помогне в голям процент от случаите!

    Отговор

Остави коментар

Искаш ли да се включиш в дискусията?
Сподели още сега!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *